Locurile liberale caută culturi strânse.

Locurile liberale caută culturi strânse.

Educație și formareiul. 08, 2023

Fiecare categorie are o cultură.

Psihologul Michele Gelfand a descoperit că culturile se situează pe un spectru între strâns și liber. Culturile strânse, precum finanțele și sportul, sunt guvernate de norme strict reglementate, în timp ce culturile liberale, precum parentingul, alimentația sau consumul de substanțe psihedelice, pot avea o supraproducție de informații, dar puține reguli ferme asupra cărora toți să fie de acord.

Categoriile cu culturi libere par haotice.

Ce dietă este cea potrivită pentru mine? Îmi cresc copilul corect? Care este moralitatea consumului de droguri ilegale în scopuri de sănătate mentală? Aceste categorii nu au o problemă a alegerii. Ele suferă din lipsa unor norme clare.

Am constatat că explorarea acestei teorii oferă un cadru util pentru branduri. Fiecare brand trebuie să evalueze gradul de strângere sau lăsare al propriei sale culturi. Dacă există un sentiment generalizat al absenței normelor, atunci este probabil că audiența dvs. caută o perspectivă specifică.

Brandurile din industria alimentară care au cel mai mare succes aduc o cultură strânsă în locuri liberale.

Snack-urile Lesser Evil, pâinea Ezekiel și suplimentele Garden of Life sunt branduri construite pe o cultură strânsă.

De exemplu, Ezekiel evocă autoritatea limbajului biblic pentru a defini ce înseamnă alimentele reale și naturale. Este o metaforă religioasă un instrument drăguț pentru brandingul pâinii?

Cu siguranță. Este un dispozitiv genial pentru a aduce un set puternic de norme care ajută consumatorii să-și evalueze opțiunile de pâine în fața altor produse de pe rafturi? Cu siguranță da.

Dacă există o cultură liberă, există o oportunitate de a stabili regulile angajamentului în spațiul vostru.

No Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *