Optimismul este singura armă secretă.

Optimismul este singura armă secretă.

Sfaturi pentru carierăiul. 17, 2023

Dacă strategia se desfășoară pe o orizont de timp, strategii de brand trebuie să aibă o înțelegere profundă a direcției în care se îndreaptă lumea. Deși este foarte ușor să vedem doar rezultatele negative care pot apărea pe acel orizont, orice futurist sau istoric vă poate spune că viitorul optimist ne împinge înainte și de obicei are succes.

De-a lungul timpului am experimentat cum optimismul este singura armă secretă a unui strategist de brand.

Atunci când poți prognoza beneficiile neașteptate ale tehnologiilor, mișcărilor culturale, credințelor emergente și comportamentelor, în loc să vezi doar rezultatele negative ale atâtor schimbări, poți planta steagul mărcii tale în teritoriul potrivit.

Pesimismul este ușor, dar optimismul este foarte dificil, motiv pentru care Zach Lamb, Strateg Senior la Concept Bureau, l-a numit un semn al statutului din era noastră modernă.

Este o abilitate care necesită o cantitate enormă de imaginație și flexibilitate pentru că rareori vine natural. Trebuie să-l cultivi (și dacă ești interesat să faci asta, recomand cartea Imaginable a lui Jane McGonigal). Sunt optimiștii, nu pesimiștii, cei care construiesc viitorul și care reușesc să iasă în evidență în prezent.

No Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *